lauantai 28. joulukuuta 2013

Rulle-treenejä koostevideoina!

Ei tule ihan heti mieleen vuotta, jolloin elettäisiin joulukuun vikoja päiviä ja pystyisi hyppäämään kentällä täydellisellä kesäpohjalla. Niin me kuitenkin tänään tehtiin! Vaikka minua oikeasti ärsyttää suuresti se, että lumet lähtivät, niin nyt olen kyllä tosi iloinen näistä keleistä kun viimein kaikki jää on poissa. Ponia pystyy liikuttamaan missä vain ja lisäksi autolla ajaminen on paljon kivempaa, kun ei tarvitse pelätä liukkauden takia, heh :D Eikä muuten ole liian kylmä ratsastaa! Ponilla sen sijaan on vähän liiankin lämmin tuon talviturkkinsa kanssa, se kun tietysti varustautui kunnon pakkastalveen...

Tänään jaksoin editoida ja ladata pari pientä videota tämän viikon treenailusta Rullen kanssa. Ensimmäinen video on aatonaaton tonttukoulutreeneistä, joista laitoinkin jo muutaman kuvan näkyville tähän jouluntoivotuspostaukseen. Rulle oli silloin varsin hyvä ratsastaa, ja kouluilusta jäikin hyvä mieli! En tehnyt ihmeempiä - perustaivuttelujen lisäksi avoja ja väistöjä sekä muutamat laukanvaihdot. Videolla ei tietenkään näy kaikkea mitä tehtiin, mutta näette edes vähän että miltä meno tällä hetkellä näyttää, kun en ole mitään videoita pitkään aikaan julkaissutkaan :) Ei siis sen puoleen että kukaan olisi niitä edes kuvannut...

yksi kuva vielä aatonaaton tonttuilusta!Toinen video on sitten tämän päivän hyppelyistä. Kuvien ottamiseen oli kameran mielestä jo liian hämärää, joten tältä päivältä onkin pelkkiä videoita tällä kertaa. Pinja ratsasti ensin ja huomasin heti, että ponsku oli hieman tahmatassutuulella! Tuttuun tapaan se taas loppua kohti alkoi innostua, kun muisti taas miten kivaa hyppääminen on. Rulle on siis esteillä aina alussa tosi eteenpäinratsastettava ja lopussa taas enemmän pidäteltävä :D Sekä minulla että ponilla on ollut vähän hyppytaukoa, joka näkyi tämän päivän treeneissäkin, ja sen takia pidettiin esteet tosi maltillisen kokoisina ja tehtiin vaan yksinkertaisia tehtäviä. Lopussa tein vähän enemmän kääntelyä vaativaa tehtävää, joka menikin ihan hyvin, vaikkei Rulle mikään maailman ketterin olekaan... :) Ei ehkä ihan onnistuneimmat treenit, sillä paikat meinasi olla vähän hukassa ja muutenkin olisin voinut ratsastaa paremmin, mutta ponin puolesta hyvä fiilis jäi silti!Patun selkään en ole ehtinyt (jaksanut...) kiivetä, mutta ratsastamaan olen silti Rullen lisäksi päässyt. Viikko sitten olin koulutunnilla ja pääsin ratsastamaan tosi mukavalla, mutta ei ollenkaan helpolla ponilla, jonka kanssa pääsinkin kunnolla töihin! Voitte varmaan kuvitella, että tunsin itseni selässä ihan aloittelijaksi. Lopputunnista onneksi poni alkoi jo vähän toimia, kun sain vähän kiinni siitä miten sitä kuuluu ratsastaa. Lopussa saatiinkin aikaan tosi hyvä keskiravi, jossa poni lopultakin oli rento ja kuulolla. Voittajafiilis! Sen lisäksi olen alkanut liikutella yhtä superihanaa 4-vuotiasta eli pian 5-vuotiaaksi kääntyvää vauvaponia. Olen mennyt sillä nyt kaksi kertaa, ja vitsi kun onkin symppis tapaus! Nuoren ratsastaminen tuo kyllä omat haasteensa, kun kaikki pitää tehdä niin tarkasti ja oikein, mutta onneksi ponin omistaja oli oikein tyytyväinen suoriutumiseemme. Tosi kivaa vaihtelua kyllä tämä, ja tosiaan aivan ihana poni kyseessä, joten innolla odotan tulevia ratsastuksia ja että pääsen tutustumaan siihen lisää!

Ai niin, yksi juttu vielä. Minä lähden leireilemään taas ensi vuonna! Jee, Metsäpirtti kutsuu siis taas ensi heinäkuussa viidettä kertaa! :)

28 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus ja ihanat videot. Aina kivempi kattoo ku ei oo musiikkia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! mä itse asias aattelin et pitäskö ottaa äänet pois ku toi objektiivi surisee videoitaessa niin ärsyttävästi, mut ei se sit ollu niin häiritsevää nii jätin äänet päälle :D

   Poista
 2. vitsi kun kivan näköstä menoa!:) Tämmösrt videot ois jatkossakin mukavia!

  Mietin että jos ois mahdollisuus ens kesänä lähteä Pirttiin leirille, niin millasia tehtäviä siellä on? Selviytyykö vähän nuoremman ja kokenemattomankin pollen kanssa?:D Pelkkää hyvää oon kuullut tuosta paikasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, pitänee yrittää ottaa useammin! :) joo ehdottomasti kannattaa lähtee, Pirtissä tehään aika lailla perustehtäviä ja jos tuntuu liian vaikeelta nii saa kyllä helpotusta tehtävään, opettaja on sen verran kiva ja ymmärtäväinen! lähe ihmeessä, kannattaa vaan suht pian varata leiri et mahtuu vielä :)

   Poista
 3. Itse tykkään katsoa ilman musiikkia, Rullella on niin söpöt askeleet että niitä on kiva kuunnella :) Mutta tosi hyvin meet Rullella, näyttää että molemmat tykkäis! Ihanan siistiä katsottavaa! :)

  VastaaPoista
 4. Miun on myönnettävä, että vaikka mielenkiinnolla seurasin siun ja Depsun arkeakin, niin näitä Rulle-postauksia olen kaivannut. Pienet ja pyöreät ponit on vaan liian ihania :D

  Kysyin muuten jo jossain aiemmassa postauksessa (muttet vastannut! >:D), onko Rullella hokkikengät ja tilsakumit talvisin? Jos on, kerääkö sen kaviot nuoskakeleillä minkä verran tieraa? Kun oma poni tosiaan samaa kokoluokkaa, ja pähkäilen laittaisiko sille kenkiä talveksi (jos sellainen joskus suvaitsee saapua...). Pieneen kavioon lumi tuntuu kuitenkin jämähtävän helpommin kuin isoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa Rulle on ♥ joo voi ei, mä luin silloin sen kommentin enkä jaksanu alkaa kirjottaa vastausta heti vaa aattelin et vastaan myöhemmin, mut sit jäi vastaamatta kokonaa sen postauksen kommentteihin enkä totakaa muistanu - sori! :D mut Rullella on nyt ekaa talvea meillä talvikengät, yleensä ollu ilman, nii en osaa kovin hyvin sanoa ku ei oo juurikaa lunta näkyny täällä... mut kokonaa ilman kenkiä tulee toki vähemmän tilsoja ku jos on kengät ilman tilsakumeja. sillo ku hetken lunta oli nii pikkukavioon jäi pahimmilla keleillä vähä tilsoja vaikka kumit onki, et en oikein osaa sanoa, ku meillä ei paljaalla kaviolla koskaa ollu mitenkää pahoja tilsaongelmia - lähinnä päätin laittaa sille talvikengät liukkauden takia :) tulipa sekava vastaus ku tosiaan nyt on eka talvi ku poni on kengässä nii en kovin hyvin tiiä itekään :/

   Poista
  2. Ite suosittelisin hokkeja ja tilsakumeja!:) Saman kokonen poni on kanssa kyseessä, eikä ole vielä säät ja loskakelit rajoittanut kertaakaan! Tilsoja ei jää kavioon , ainakaan niin paljoa että lenkki pitäisi lopettaa. Toki tisakumeissakin kannattaa vähän panostaa. On hieman halvemmat ja kalliimmat. Kalliimmat on paljon paremmat ja ostin ehdottomasti ponilleni semmoiset :)

   Poista
  3. Kiitos molemmille vastauksesta :) Täytynee nyt sitten katsoa millainen talvi tästä tulee, jos kovin liukkaat kelit tulee niin ainahan niitä kenkiä voi testata. Viime talvi oli vaan niin huippu kun ei missään vaiheessa ollut liukasta niin kengättömälläkin pääsi kunnolla maastoon, mutta sellaista tuskin tulee toista kertaa..

   Poista
 5. mille leirille meet?:)

  VastaaPoista
 6. Missä kaupungisssa Metsäpirtti on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villähde-niminen paikka Lahden lähellä :)

   Poista
 7. Hehee, Riinalla on taas yksi ihana Pirtti-leiripostaus edessä. Jee!

  VastaaPoista
 8. kiva postaus ja hienosti meette! :) oli hauska kattoo tota estevideoo ku menitte noita pikkuratoja, rulle on kyl hirmu näppärä tollasis pikkukäännöksissä! :D pakko vielä kysyä että mikä tuon viimeisen kuvan shettiksen nimi on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! se tais ainaki lempinimeltään olla joku Igor / Iigor, en muista iha tarkkaa :D

   Poista
 9. Kiva postaus :) Ja ois kiva jos jatkossakin tulisi videoita... Nää kooste jaa tallivideot on niin kivoja! ;) ja se on hauskasti kivan kuulosta ku ei oo ääniä :D Se on kivan (XD) kuulosta ku Rulle laukkaa vaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :)

   Ja tossa postauksen alussa lukee: "Ei tule ihan heti mieleen vuotta, jolloin elettäisiin joulukuun vikoja päiviä ja pystyisi hyppäämään kentällä täydellisellä kesäpohjalla. Niin me kuitenkin tänään tehtiin!" Tosta saa sellasen kivan fiiliksen, kun kaikki muut vaan surkuttelee että "Voi harmi kun ei oo lunta, hepat on ravassa, ei voi hiihtoratsastaa, on pimeää" yms. Kiva kun on joku vähän positiivisempi ;DD

   Poista
  2. kiitti molemmille! :) joo musta on kyllä kivaa ku on sula kenttä ja maastot ku ei tarvi miettiä pohjien kuntoa, uskon että hiihtoratsastamaanki vielä ehtii tän talven aikana :)

   Poista
 10. Ravissa Rulle voisi käyttää hieman takajalkoja paremmin, mutta tosi kivan näköistä menoa .. :-) En muista että oliko Rullella joku sairaus, kun on noinkin "pullea" ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei oo, se vaan on ollu niin kauan lihava et vaikee ellei mahoton saada enää oikeesti hoikaks...

   Poista
 11. Tosi hyvältä näyttää teidän meno, ja nätisti Rullekin menee hetkittäin pyöreänä, vaikka rakenne varmasti ei ole paras mahdollinen. Häiritsee vaan aivan älyttömästi nuo ohjat, jotka ovat kuin löysät pyykkinarut... Hevosen on huomattavasti helpompi tukeutua ohjaan, kun on tuntuma suuhun, eikä ohjat roiku löysinä. Silloin varmasti Rulle kulkisi pyöreänä putkeen enemmän kuin pari askelta. :)

  VastaaPoista
 12. Rytty taitaa olla nyt 4 vuotta ja täyttää 5 :)

  VastaaPoista