tiistai 31. joulukuuta 2013

2013HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Omasta puolestani heitän erittäin mielelläni hyvästit tälle vuodelle ja jään odottelemaan parempaa vuotta 2014. Sen verran kivoja juttuja onkin tiedossa, että uskon tosiaan sen voittavan mennen tullen tämän vuoden! Vaikka mieluusti kääntäisin jo nyt katseeni tulevaan vuoteen, niin palataan kuitenkin vielä hetkeksi siihen, mitä kaikkea tänä vuonna tapahtui.

Tammikuussa ei tapahtunut oikeastaan mitään. Rullen kanssa otettiin aika rennosti, ja blogin puolella näkyi myös olevan aika paljon erikoispostauksia ja parikin videopostausta. Erika kävi ekaa kertaa meillä Rulleilemassa ja tykkäsi ponista kovasti! Blogissa oli silloin n. 500 lukijaa, eli niitä on tullut tämän vuoden aikana vähän päälle 300 lisää. Tervetuloa kaikille! Helmikuussa jatkettiin Rullen kanssa samoilla linjoilla eli rennosti, lähinnä huonojen pohjien takia. Loppukuusta pääsin käymään Annalla, ja sieltä tein usemmankin postauksen! Maaliskuussa alkukuusta alettiin jo suunnitella Depsu-juttua, ja kävin mm. ekaa kertaa Helsinki Horse Fair -messuilla. Rullen kanssa käytiin loppukuusta yhdet koulukisat kauden aloitukseksi, joissa oltiin viidensiä.

Erika ja Rulle

Annalla Depsuilemassa

Huhtikuussa rempattiin tallia, lähinnä siis laajennettiin ponikarsinoita vähän. Tinken lähtö alkoi lähestyä, ja valmistauduin siihen jo henkisesti... Tein myös blogissa tuttuun tapaan aprillipilan, eli huijasin että Depsu ei tulekaan meille :D Ohjelmassa oli taas messuilua, nimittäin Tampereen Hevoset-messut, joissa olinkin aiempinakin vuosina käväissyt. Kävin ekalla Cheekin omalla keikalla, mikä on ihan mainitsemisen arvoinen asia ;D Toukokuussa heti vappuna Tinke lähti hevosten taivaaseen, ja alettiin valmistautua helatorstaihin, jolloin Depsu tuli. Rulle jäi suurimmaksi osaksi Pinjan vastuulle kun minä aloin treenailla Depsua, ja se oli elämässäni tosi iso muutos mikä myös vaikutti minuun henkisesti. Rulle oli ollut kokonaan minun yli 5 vuotta, jonka takia oli outoa ns. päästää irti siitä, vaikka se toki meillä kotona olikin. Siihenkin tottui, mutta aluksi tuntui tosi pahalta.

viimeinen päivä, kun Rulle oli kokonaan minun

ekoja treenejä kotona Depsun kanssa

Kesä oli huippu! Valmentauduttiin kerran viikkoon Depsun kanssa koulupuolella, ja kehityin ratsastajana ihan älyttömästi, ja opin pikku hiljaa ratsastamaan Depsunkin rennoksi ja paremmaksi. Sen lisäksi maastoiltiin paljon ja löydettiin kivoja uusia lenkkejä! Kesäkuu ei sinänsä ollut kummoisempi kuukausi, nautin vaan lomasta ja vapaudesta ja heinäkuussa alkoi sitten enemmän tapahtua. Anna kävi heti alkukuusta meillä moikkaamassa Depsua. 14. päivä lähdettiin Rullen kanssa Pirttiin viettämään kesän hauskin viikko, ja Depsu oli pääasiassa Pinjan liikutuksessa sen aikaa. 25. päivä mentiin ihan extempore yhden päivän varoitusajalla Erikan ja Tanjan kanssa käymään Meripäivillä (erään artistin takia...) ja oli huippua! Yksi tämän vuoden parhaita juttuja onkin se, että olen lähentynyt noiden kahden kanssa tosi paljon - olen monta vuotta enemmän tai vähemmän tuntenut molemmat, mutta tänä vuonna ollaan oikeasti alettu viettää aikaa yhdessä ja vähintään jutellaan päättömiä juttuja joka päivä :) Depsun kanssa kesä meni vaihtelevasti, välillä tuntui että en aio luopua siitä, mutta vähän liian usein teki mieli lähteä viemään se takaisin vaikka saman tien... Sen takia olin kesällä välillä tosi rikki, mietin paljon ja masentelin.

valmentautumista heinäkuussa

Metsäpirtti

Elokuussa vielä ennen koulun alkua otin ilon irti vikoista lomapäivistä. Mentiin käymään Särkänniemessä ja muutenkin Tampereella, ja samana viikonloppuna oli vielä Heinolassa Jyrää -festarit, joilla käväistiin Erikan kanssa. Yksi tosi kiva muisto kesältä! Blogin puolella oli elokuussa aika hiljaista, kuten koko syksynä muutenkin. Depsun kanssa käytiin elokuun loppupuolella koulukisoissa, jotka eivät menneet ihan putkeen, ja muuten sitten jatkettiin kotitreenailuja tuttuun tapaan. Syyskuulta jäi parhaiten mieleen Sunnyn treenailun aloittaminen, sen kanssa käydyt ekat kisat sekä eräs jäähallikeikka... 15. päivä olleet estekisat olivatkin parhaat ikinä, sillä olin samassa luokassa sekä ensimmäinen että toinen hienojen ponien ansiosta :) Syyskuussa muuten postasin vaan 11 kertaa, mikä taitaa olla koko blogin historian ajalta pienin määrä.

Heinolassa Jyrää

estekisat 15.9

Lokakuussa täytin 18! Sen lisäksi oli ohjelmassa mm. jokavuotinen perinteinen syysreissu HIHS:iin. Mietin tosi paljon Depsua, ja aloin jo vakavasti harkita sen palauttamista. Puhuin ponin omistajille sekä valmentajalleni, ja aloin olla varma siitä, mitä teen. Mieleen jäi yksi valmennus, jonka lopuksi romahdin ihan täysin... Kävin lokakuussa myös kokeilemassa pientä Helka-ponia! Valitettavasti mieleenjääneimmät päivät olivat ihan loppukuusta. 28. päivä olin ratsastamassa Sunnylla onnistuneet koulutreenit ja kaikki oli oikein hyvin, kunnes iltatallissa Leidi käveli laitumelta ihan kolmijalkaisena sisälle, ja päivän varoitusajalla se 29. päivä jouduttiin lopettamaan... Kaksi rakkaan hevosen menetystä melko lyhyen ajan sisään ja sen lisäksi jatkuva Depsun miettiminen eivät todellakaan tehneet hyvää. Olin henkisesti ihan romuna, mutta oli pakko jaksaa poneilla ja käydä koulua, joten ei voinut jäädä masentumaan - onneksi!

Kiviharjussa tunnilla 11.10

Usvaniityn Helka

Marraskuu oli yhtä turha kuukausi kuin aina ennenkin marraskuu on ollut. Alkukuusta kävin Cheekin keikalla, mikä toimi onneksi piristysruiskeena muuten masentavana aikana. Sunnyn kanssa käytiin taas voittamassa yhdet estekisat, huippu pikkunen :) Muuten ei jäänytkään mitään (ainakaan positiivista) mieleen, joten siirrytään joulukuuhun. Tanja ja Erika olivat viikonlopun meillä, ja oli superhauskaa - samalla tosin olin vähän haikealla fiiliksellä, sillä kyseessä oli viimeinen viikonloppu Depsun kanssa. Seuraava viikko menikin vähän surullisissa tunnelmissa, sillä vaikka tiesin tekeväni oikein, edessä oleva luopuminen tuntui tosi pahalta. 14. päivä lähdettiinkin aikaisin aamulla ajamaan Ruovedelle, ja sanoin Depsulle heipat. Olin tosi huonoissa fiiliksissä, mutta entistä varmempi siitä, että päätös oli oikea. Muuten joulukuusta onkin jäänyt hyvät fiilikset! Rullen kanssa on mennyt tosi kivasti, minulla on sen lisäksi superihana liikutusponi, ja suunnitelmissa on päästä lähiaikoina katsomaan Depsua ♥

Tanja ja Rulle

vauvaponi :3

Vuoteni on ollut todella ristiriitainen, kuten aiemminkin sanoin. Samaan aikaan yksi parhaista ja yksi kamalimmista. Jos pitäisi sanoa yksi ihminen, jolle tunnen olevani tältä vuodelta suurimmassa kiitollisuudenvelassa, olisi se valmentajani. Opin oikeasti tänä vuonna hänen ansiostaan ratsastuksesta niin paljon, ja ilman häntä olisin Depsun kanssa luovuttanut varmaan heti ensimmäisen kuukauden aikana... Hän kuitenkin laittoi meidät aina töihin, jaksoi tsempata ja kun sitten aloin itse vakavasti miettiä Depsun palauttamista, hän kertoi rehellisen mielipiteensä mutta antoi minun itse päättää. Depsun lähdön jälkeen olen päässyt ratsastamaan hänen ponejaan ja tutustunutkin todella hienoihin uusiin heppatuttavuuksiin! Valmentajani lisäksi toki on todella monia muita ihmisiä, joita voisin kiittää tästä vuodesta. Tietenkin Depsun omistajia todella hienosta puolivuotisesta, omia vanhempiani yleisesti hevosharrastuksen mahdollistamisesta, kaikkia kavereitani, Pirtin väkeä kesän parhaasta viikosta... Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta uskon ja toivon, että ne jotka kiitokseni ansaitsevat tietävät sen myös itse!

Nyt tosiaan katse kohti parempaa, hienompaa ja mahtavampaa vuotta 2014! Minulla on tosi hyvä fiilis saada vuosi vihdoin vaihdettua, vaikka vuodenvaihteen ihan kotona vietänkin. Vielä kerran upeaa ja hevostentäyteistä uutta vuotta kaikille lukijoilleni, nähdään taas ensi vuoden puolella! ♥

25 kommenttia

 1. Aijotko hommata uuden hevosen ensivuonna? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainaki toivon niin, mut en pysty sanoo viel yhtää mitää :)

   Poista
 2. Tää oli tosi kiva postaus :--) Hyvää Uutta Vuotta sulle, Rullelle ja Patulle! Mitä mieltä hepat on raketeista ja ammutteko niitä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos samoin sulle! :) ei ammuta kotona, ja asutaan niin korvessa että ihan naapurissakaan ei pauku onneksi. noi kaks on niin vanhoja ja viisaita ettei välitä niistä mitään, mut varmuudeks pidetään ne silti aina radio päällä sisällä illan ajan :)

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta sulle ja kaikille eläimille! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus! Ja Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos samoin! olitki yks viime vuoden ahkerimpia kommentoijia, kiitos siitäkin :)

   Poista
 5. Hyvää uutta vuotta sinullekin! :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää uutta vuotta Riina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, samoin sulle, kuten myös ahkerasta kommentoinnista viime vuonna! :)

   Poista
 7. Hyvää uutta vuotta sulle, Rullelle sekä Patulle! :)

  VastaaPoista
 8. Hyvää Uutta Vuotta sinulle! :)

  VastaaPoista
 9. Mistä tuo tähtikuvioinen fleeceloimi on ja mitä se maksoi? Ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hööksiltä n. 25€ muistaakseni, se on kyllä söpö :)

   Poista
  2. Okei kiitti tiedosta ja harmi ei taida enää löytyä noita :/

   Poista
 10. mitkä kuolaimet tos vikas kuvas on? sori en oo ratsastanu kauheen kauaa nii en viel kauheest tiiä näit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei tarvi anteeksi pyydellä, tietysti saa kysyä :) se on fullcheek, eli tämä http://www.horze.fi/Horze-full-cheek-kuolain/13065,fi_FI,pd.html

   Poista
 11. aaw, ihana toi teksti, kiitos ♥

  VastaaPoista
 12. Näist kommenteistakin huomaa kuinka positiivinen sinä nykyään olet! Hyvää uutta vuotta koko perheellenne !

  VastaaPoista
 13. Aijotko sä enää ratsastaa ja kisata Rullella? Ja onko poni enää siis sun?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tällä hetkellä meillä siis on vaan Rulle ja Patu tallissa, joten kyllä, edelleen ratsastan ponilla n. 3-4 kertaa viikossa :) kisaan sillä ainakin tämän kauden vielä, ja papereissa se on minun, mutta periaatteessa minun ja pikkusiskoni yhteinen nykyisin :)

   Poista