torstai 26. joulukuuta 2013

2013-haaste

Haasteen ideana on kertoa 10 parhainta, ihaninta, hauskinta, kamalinta, mutta mieleenpainuvinta tapahtumaa vuodelta 2013, sekä toiveita, odotuksia ja miksei lupauksia vuodelle 2014.

Tein saman haasteen viime vuodesta ja nyt onneksi Roosa haastoi minut, niin pääsen tekemään tämän tästäkin vuodesta! :) Haastan itse Nean, Millan, Pauliinan, Erikan ja Tanjan. Vaikea uskoa että vuosi tosiaan on jo lopuillaan, mutta olen siitä pelkästään iloinen! Toivon todella, että 2014 tulee monilta osin olemaan tätä vuotta parempi, vaikka toisaalta paljon kivoja juttuja mahtui tähänkin vuoteen. Nyt sitten niitä syitä, joiden takia 2013 oli samaan aikaan sekä yksi elämäni hienoimmista että kamalimmista vuosista!

1. Mieleenpainuvinta aikaa oli se, jonka vietin Depsun kanssa. Vaikka se päättyikin näin, en tosiaan kadu sitä, että keväällä sain sen ylläpitoon. Itseäni toistaen; opin sinä aikana valtavasti, ja vietin sen kanssa useita hienoja hetkiä! Kärsivällisyys on aina ollut heikkouteni, joten uskon (ja toivon) että Depsu opetti minulle sitä edes vähän, ja tulevaisuudessa siedän epäonnistumisia hieman paremmin.


2. Valitettavan mieleenpainuvaa oli myös se, että molemmat meidän vanhushevoset matkasivat taivaslaitumille puolen vuoden sisään toisistaan. Edelleen on kova ikävä ♥ Sen lisäksi myös meidän molemmat tallikanit kuolivat tämän vuoden aikana. En ole kovin taikauskoinen, mutta kolmeatoista pidetään yleisesti epäonnenlukuna, ja milloinkaan muulloin meiltä ei ole vuoden aikana lähtenyt näin montaa eläintä...


3. Tietysti Pirtin leiri! Leirit jäävät aina mieleen, kun sieltä tarttuu mukaan niin paljon muistoja, uusia kavereita ja hevostuttavuuksia, hyvää fiilistä ja mahtavia kokemuksia - niin myös tänä vuonna :) Kiitos vielä kaikille leiriläisille sekä henkilökunnalle ja tietty hepoille hienosta viikosta!


4. Kaikki Cheek-keikat joilla olin, niistäkin jää aina tosi hyvä fiilis pitkäksi aikaa ja keikkailu on vaan niin parasta!


5. Abivuoden ja samalla kirjoitusten alkaminen, ja se kuinka pääsin ruotsin kirjoituksissa tavoitteeseeni, vaikka mokasin esim. kuuntelun ihan täysin... Samalla ensi vuoden toiveena on, että selvitän kunnialla myös loput kirjoitukset :D

6. Ensi vuoden toiveena ja tavoitteena on myös se, että jaksan panostaa sen verran loppuun lukioaikaani, että pääsen ylioppilaaksi ajallaan! Tällä hetkellä on niin toivoton fiilis, että olen todella iloinen jos se toteutuu.

7. Sunnyyn tutustuminen ja sen kanssa käydyt kisat. Olen tosi kiitollinen, että sain tutustua poniin ja pääsin kisaamaan sen kanssa, koska se vaan on niin huippu poni ja osoitti olevansa ihan tykki estepuolella :D Tietysti myös olen ponin asiosta oppinut uutta ratsastuksesta ja saanut hienoja muistoja ja kokemuksia!


8. Täysikäistyminen, ajamaan opettelu ja se kun lopultakin sain kortin päästyäni inssin (tokalla yrittämällä :D) läpi!

9. Vielä yksi ikävällä tavalla mieleenjäänyt oli Rullen ähky syksyllä. Se oli eka kerta kun Rulle meillä ollessaan ähkyili, ja vaikka se nyt ei missään vaiheessa ihan hirmuisen paha ollut, niin monta tuntia oltiin epävarmuudessa. Lääkittiin, talutettiin ja toivottiin parasta... Onneksi se sitten meni myöhään illalla ohi, yö vielä tarkkailtiin ponia ja kaikki oli lopulta kunnossa!


10. Loppuun vielä odotuksia ensi vuodelle. Toivon, että minulla olisi kotona Rullen lisäksi joku heppakaveri, pääsisin keikkailemaan ainakin puolet enemmän, ei tulisi mitään ikäviä menetyksiä ja että yleisesti vuodesta tulisi sellainen, jota voisin myöhemmin muistella (lähes) pelkästään hyvällä! :)

9 kommenttia

 1. ooi tää oli ihan sairaan kiva!:) ja meiän pitää ens vuonna ainaki nähä paljo enemmän ja kiertää keikkoja! :D

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi kiva postaus :--)

  VastaaPoista
 3. Kerrankin jokin haaste, jonka jaksaa jopa tehdäkin :)

  VastaaPoista
 4. Tää oli todella kiva, tykkään lujea tämmösiä haasteita kun ei ole aina niitä samanlaisia :)

  VastaaPoista
 5. Sut on haastettu! :D
  http://elamaaomanhevosenkanssa.blogspot.fi/2013/12/33-haaste-hevosenomistajille.html

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva postaus ja kivoja juttuja kirjotit noihin kymmeneen kohtaan.

  VastaaPoista
 7. kivan kuuloinen haaste ja oot toteuttanut sen oikein kivasti! Aivana ihana tuo Tinken kuva!

  VastaaPoista